Laat je inspireren met meditaties en artikelen 

Inspiratie

Hieronder vind je een mix van blogartikelen, geboorteverhalen, meditaties en affirmaties en andere tips die je kunnen inspireren of helpen met ontspannen in jouw zwangerschap of moederschap.

De trap af naar diepe ontspanning – begeleide visualisatie

In deze begeleide visualisatie loop je een trap af; in 20 treden ga je naar diepe ontspanning. Je bereikt een plek van totale rust, waar je contact kunt maken met je verlangens, eventueel wat affirmaties kunt herhalen voor jezelf of om gewoon te genieten. Beschikbaar op Spotify en YouTube.

Meditatie voor het toelaten van emoties

In deze meditatie word je begeleid in het toelaten van je emoties. Dit mogen positieve of neutrale emoties zijn, maar de meditatie is ook zeer geschikt om te oefenen met het (durven) toelaten van emoties die je normaal misschien liever wegstopt of negeert. Beschikbaar op Spotify en YouTube.

Een nare of traumatische bevalling verwerken en tips voor herstel

Door Sabine | 31 oktober 2023

Welke klachten komen vaak voor na een nare of zelfs traumatische bevalling, wat kun je zelf doen om ervan te herstellen en wanneer is het verstandig om hulp te zoeken?

Een nare of traumatische bevalling verwerken

De geboorte van Roos

Door Sabine | 13 juni 2023

Een prachtig uitgebreid verslag van de geboorte van Roos. Een geboorte die medisch werd, maar toch niet en toen tóch weer wel. Maartje en Pieter bewogen mee, maakten bewuste keuzes en hielden zo eigen regie. Inspirerend!

geboorteverhaal

Beweeg mee met elke wending die je geboorte neemt

Door Sabine | 16 maart 2023

Een prachtig verhaal van Ester en Alex over meebewegen met de wendingen van de geboorte van hun dochter Julia. Ik heb er stiekem een paar traantjes bij weggepinkt. 💖

geboorteverhaal

15 Geboortetools om te gebruiken tijdens je bevalling

Door Sabine | 30 augustus 2022

Naast ademhalingstechnieken is er nog veel méér wat je kunt doen om jezelf te ontspannen, te focussen en over te geven aan het geboorteproces en comfort te vinden. Ontdek in deze longread daarom 15 geboortetools waarmee je je gereedschapskistje kunt vullen.

ademhalingsoefening op geboortebal

Positieve gedachtenkracht gebruiken rondom de geboorte

Door Sabine | 11 juli 2022

Hoe een geboorteproces begint en verloopt, daar hebben we zelf maar beperkt invloed op. Het is een proces van loslaten van controle. Waar je wél invloed op hebt, is hoe je je eigen positieve gedachtenkracht kunt gebruiken door je positieve mindset te trainen.

positief zwanger zijn

Ontspannen tijdens zwangerschap en geboorte – begeleide meditatie

Dit is een ontspannende zwangerschapsmeditatie die je regelmatig of zelfs dagelijks kunt luisteren tijdens je zwangerschap om te oefenen met ontspannen, visualiseren, aandacht richten op je ademhaling en positieve affirmaties, om je positief voor te bereiden op de geboorte.

Contact met je baby – begeleide meditatie

De populairste meditatie van Momflow, inmiddels al bijna 7000 x beluisterd via YouTube. Wil je graag begeleid worden in contact maken met jezelf en vervolgens contact maken met de baby in je buik? Luister deze meditatie dan ook eens. Ook beschikbaar via Spotify!

Inspiratiebronnen voor een positieve zwangerschap en geboorte

Door Sabine | 21 februari 2022

Als je zwanger bent, verandert er ontzettend veel. Het is daarom erg waardevol om boeken te lezen en je bijvoorbeeld via podcasts en Insta accounts jezelf verder te informeren en te laten inspireren mbt een positieve zwangerschap en geboorte. Klik voor de tips!

moederschapsboeken

Bronnen van inspiratie voor het moederschap

Door Sabine | 7 september 2021

Of je nu al wat langer moeder bent of pas sinds kort: alle moeders hebben soms (of vaker) behoefte aan informatie en inspiratie rondom het moederschap; opvoeden, de ontwikkeling van je kind, communicatie met je kind, zelfzorg voor mama’s. Lees mijn tips!

moederschapsboeken

Angst en spanning loslaten voor de geboorte – begeleide meditatie

In deze geleide meditatie voor zwangere vrouwen help ik je om je bewust te worden van zorgen, twijfels en angsten voor de bevalling en mag je die fysieke, mentale en emotionele spanningen gaan loslaten. Zodat je van angst naar vertrouwen in de geboorte kunt gaan.

Oefeningen en meditaties voor zwangere vrouwen

In deze playlist staan alle Momflow meditaties voor zwangere vrouwen en nog een aantal extra YouTube video’s met fijne meditaties of oefeningen. Bijvoorbeeld voor als je naar wat variatie op zoek bent in je ontspanningsroutine. Veel ontspanplezier!

Wat je volgens mij écht nodig hebt voor de geboorte

Door Sabine | 17 juni 2021

Niet een fijne verloskundige, je geboortetas en het kraampakket, maar 3 hele andere ‘ingrediënten’ bepalen hoe de geboorte gaat verlopen. Namelijk vertrouwen, ontspanning en de moed om los te durven laten.

hand-laat-zand-los

Toch nog naar het ziekenhuis

Door Sabine | 1 juni 2021

Een mooi verslag van hoe een koppel zich voorbereidde op de geboorte van hun eerste kindje. Vol vertrouwen maakten zij hun eigen keuzes. Uiteindelijk verliep de geboorte toch nog anders dan gehoopt.

geboorteverhaal

Geboorteverhaal Marleen en Stef

Door Sabine | 26 april 2021

Marleen en Stef maakten een razendsnelle thuisgeboorte mee, van hun eerste kindje nog wel. Marleen, vol vertrouwen en gebruik makend van haar intuïtie durfde haar lichaam te volgen. Met de steun en toeverlaat van Stef.

geboorteverhaal

Zwanger zijn en bevallen in Nederland tijdens de Coronacrisis

Door Sabine | Laatste update: 17 december 2020

Hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden op wat je te wachten staat? En, hoe blijf je ontspannen, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de geboorte?

Zelfcompassie: wat liever voor jezelf zijn je kan brengen

Door Sabine | 3 november 2020

Al dagenlang voel ik een onweerstaanbare drang om over zelfcompassie te schrijven. Omdat de wereld meer liefde en (zelf)compassie nodig heeft. Juist nu.

Moeder en kind, gezien van boven

Golfvisualisatie – begeleide oefening voor zwangere vrouwen

Ontspannende visualisatie voor zwangere vrouwen, waarin je je voorstelt dat je op een strand ligt en je met je ademhaling het ritme volgt van de golven op het strand. Heel ontspannend tijdens de zwangerschap en je oefent een goede ademhalingstechniek voor de geboorte.

Positieve (HypnoBirthing) geboortevideo’s

Wil je inspiratie opdoen voor je eigen positieve geboorte of ben je benieuwd hoe een natuurlijke geboorte zou kunnen verlopen?  Bekijk deze playlist met mooie, positieve geboortevideo’s. Het kan letterlijk je beeld van hoe een geboorte kan verlopen helemaal veranderen.

Ademen is leven

Door Sabine | 15 september 2020

Ademen is leven. Zonder adem kunnen we letterlijk niet verder leven. Maar de meeste mensen halen niet optimaal adem. Zonde, want dan leef je eigenlijk ook niet optimaal. Ik leg je uit hoe je daar als zwangere en/of als drukke moeder bewuster mee bezig kunt zijn.

ademhalen

Flow ervaren in het moederschap

Door Sabine | 7 juli 2020

Ik geloof dat je in het moederschap flow kunt ervaren. Niet voor niks noemde ik mijn onderneming Momflow. Het is mijn zelfverzonnen term voor het ervaren van flow in het moederschap. Voor mij betekent het dat het moeder-zijn als vanzelf lijkt te gaan. 

Je eigen positieve affirmaties maken

Door Sabine | 30 juni 2020

In mijn cursussen en coaching werk ik bijna altijd met positieve affirmaties, om een positieve mindset te stimuleren en te versterken. In deze blog lees je waarom affirmeren zo krachtig is en hoe je zelf je eigen positieve affirmaties kunt maken.

Meditatie voor moeders; laat spanning los en ervaar vertrouwen en verbinding

In het moederschap zijn er soms dagen of periodes waarin je je onzeker of machteloos kunt voelen. Dit is een fijne meditatie om dan te beluisteren, zodat je spanning kunt loslaten en je weer meer verbinding met je kind kunt voelen.

Positieve affirmaties voor moeders
(begeleide meditatie om regelmatig te herhalen)

Speciaal voor alle moeders die soms twijfelen of ze het wel goed (genoeg) doen nam ik deze geleide meditatie met positieve affirmaties voor moeders op. Het helpt je om je gevoel van zelfvertrouwen te bevestigen en te versterken.

Wat is flow en hoe bereik je flow tijdens je bevalling

Door Sabine | 16 juni 2020

“Go with the flow” is een bekende uitspraak. Maar wat is flow eigenlijk? En wat betekent het als je ‘mee kan gaan’ met je eigen flow? Bijvoorbeeld tijdens de geboorte van je kind.

Bevallen zonder angst, hoe doe je dat?

Door Sabine | 4 juni 2020

Spanning of angst voor de bevalling komt bij heel veel zwangere vrouwen voor. Maar het kan ook anders, iedereen kan leren hoe je bevalt zónder angst, in vol vertrouwen!

‘Contact met je baby’ – meditatie voor zwangere vrouwen

Een fijne rustgevende meditatie voor zwangere vrouwen. Je maakt contact met jezelf en met de baby in je buik. Al voor de geboorte kun je op deze manier je intuïtie gebruiken om te communiceren met je baby. Dit draagt bij aan een goede binding.

Korte ochtendmeditatie voor moeders

Als moeder word je vaak wakker van je kind(eren). Voor je het weet, gaat de dag van start en loop je achter de feiten aan. Deze korte ochtendmeditatie helpt je om energie op te doen voor de dag en om je te focussen op wat jij wilt doen en bereiken. 

Je geboorteverhaal opschrijven

Door Sabine | 11 mei 2020

Misschien heb je er al veel over nagedacht of gesproken de afgelopen tijd; jouw geboorteverhaal. Het kan heel erg fijn en helend zijn om in jouw eigen woorden op te schrijven hoe de geboorte is verlopen. Ik deel een aantal schrijftips met je!

Positieve affirmaties tijdens de Coronacrisis

Luister naar dit door mij ingesproken audiobestand met positieve affirmaties. Ontspan en herhaal ze in gedachten voor jezelf om je krachtiger en positiever te voelen in de huidige onzekere tijd van maatregelen die nodig zijn in de strijd tegen het Coronavirus.

Ontspanningsmeditatie ‘Sterk en stevig als een boom’

Deze geleide meditatie helpt je met ontspannen en laat je de kwaliteiten van een boom voelen. In tijden van spanning en onzekerheid kan dit je helpen om je krachtiger te voelen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, geboortevoorbereiding op maat, bevalverwerking, de online cursus voorbereiden op de kraamtijd, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Contact met Sabine
Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl

Postadres
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern