Ook jij kunt een ontspannen moeder zijn!

Mamacoaching

Je bent blij dat je moeder bent geworden, kunt je geen leven meer zonder je kind(eren) voorstellen. Maar het moederschap is niet altijd het gezellige plaatje zoals je het je voorgesteld had. Je bent continu aan het jongleren met alle ballen die je hoog probeert te houden. Het leven met een of meer jonge kinderen valt je eigenlijk stiekem best zwaar. Je zou wel eens even willen uitpuffen van alle hectiek, maar je hebt het gevoel dat je daar geen tijd voor hebt. Je zou bewuster willen genieten van de korte periode dat je kind zo klein is en je zo hard nodig heeft, maar zodra de dag begonnen is, denk je vooral aan hoe het nu allemaal verder moet met de wereld en aan je to-do lijstje(s). En daarop staan genieten, leuke dingen doen en tijd voor jezelf nemen helemaal onderaan…

Je voelt dat je het anders wilt, maar je weet niet precies hoe en waar te beginnen. Mamacoaching van Momflow kan jou helpen!

Herken je dit?

Je bent mama en …

 • Je voelt je vaak opgejaagd en gestresst
 • Dagelijks heb je het gevoel continu iets te moeten en dat er geen tijd meer is voor dingen die mogen, die jij écht zou willen
 • Je hebt weinig geduld en reageert feller op je kind(eren) dan je zou willen
 • Je bent moe en je hebt geen idee hoe je meer energie zou kunnen krijgen
 • De relatie met je partner staat onder druk; er wordt veel tijd besteed aan dingen regelen en kibbelen en te weinig aan echt contact
 • Je vindt het moeilijk om tijd voor jezelf te nemen 
 • Je weet niet goed hoe je jezelf uit deze negatieve spiraal van gedachten, gevoelens en gedrag kunt bevrijden

En verlang je ernaar om…

 • Veel meer rust en balans in het dagelijks leven te hebben?
 • Energiek aan de dag te kunnen beginnen en om aan het begin van de avond nog energie over te hebben?
 • Goed te kunnen voelen waar jouw grenzen liggen en waar jij blij van wordt?
 • Bewust te kunnen kiezen waar je je tijd aan besteedt?
 • Voor jezelf te kunnen kiezen zonder je daar schuldig over te voelen?
 • Je liefdevol verbonden te voelen met je partner en je kind(eren)?

Zodat je kunt genieten van het moeder zijn, je opgroeiende kind(eren) en je leven?


Wil je een steuntje in de rug, een luisterend oor en begeleiding van een coach voor moeders in Utrecht (stad), Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn en regio Utrecht, die jou met gesprekken en oefeningen kan helpen om de mama te zijn die je wilt zijn?

Bij Momflow kun je terecht voor individuele (online) mamacoaching. 

Wanneer kies je voor mamacoaching?

Als je als moeder niet goed in je vel zit en je merkt dat je door slaapgebrek, je huilende baby, je grenzen opzoekende peuter, aanhoudende drukte op het werk, de hoge eisen die je aan jezelf stelt of door andere omstandigheden, je steeds gestresster voelt, dan is het tijd om hulp te zoeken. Maar naar wie ga je dan toe?

Een logische stap is om de situatie met je huisarts te bespreken. In 10 minuten proberen zo goed mogelijk je situatie uit de doeken te doen, doorverwezen worden naar een POH-GGZ (praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg), die je wat tips geeft en in maximaal een paar gesprekken bekijkt of het nodig is om je door te verwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog. 

Neem voldoende rust?!

Heb je daar geen behoefte aan, of is de uitkomst dat als je ‘voldoende rust neemt en goed voor jezelf zorgt’ het weer beter zal gaan? Dan is ondersteuning zoeken in de vorm van mamacoaching een goed idee voor jou. Want het is niet gemakkelijk om voldoende rust te nemen als je een moeder van jonge kinderen bent. En hoe moet je goed voor jezelf zorgen als al je tijd en energie gaat naar zorgen voor je kind(eren), het huishouden en je werk?!

Als mamacoach snap ik precies waar je mee worstelt. Ik luister naar je, geef je inzichten door oefeningen te doen en help je om te voelen wat jij nodig hebt om de mama te zijn die je wilt zijn. Die energie heeft, blij is en geniet van het moederschap en het leven. 

Kortom, een moeder die haar momflow gevonden heeft.

Mamacoaching kan behulpzaam zijn wanneer je:

 • Je vaak opgejaagd en gestresst voelt en veel meer rust en balans in het dagelijks leven wilt hebben
 • (Over)vermoeid bent en zó graag energiek aan de dag wilt beginnen én aan het begin van de avond nog energie over wilt hebben
 • Al je energie aan je kinderen, je partner, je werk, je huishouden geeft en je wilt leren voelen waar jouw grenzen liggen en waar jíj blij van wordt
 • En je bewust wilt leren kiezen waar je je tijd aan besteedt
 • Voor jezelf wilt kunnen kiezen zonder je daar schuldig over te voelen
 • Je onzeker voelt over je rol als mama en je weer liefdevol verbonden wilt voelen met je partner en je kind(eren)

Je bent ook welkom voor coaching wanneer je bijvoorbeeld:

 • Een kind niet fysiek meer bij je hebt, bijvoorbeeld door een miskraam, stilgeboorte, zwangerschapsafbreking of overlijden
 • Sinds het moederschap het gevoel hebt dat je het contact met jezelf en/of je lijf kwijt bent en je dit wilt herstellen; je jezelf weer wilt voelen
 • Nog wel een kinderwens hebt, maar dit uitstelt of afstelt, omdat je bang bent voor de bevalling

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Dan kun je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Je kunt zelf bepalen of je liever face-to-face wilt afspreken of online via Zoom. We bespreken tijdens de kennismaking waar jij op dit moment tegenaan loopt in het moederschap, je werk-privé balans of jouw eigen unieke thema. Je kunt ontdekken of het klikt tussen ons en kunt ervaren of mijn manier van mamacoaching bij jou past.

Kosten

Ben je benieuwd wat mamacoaching jou op zou kunnen leveren? Neem contact op of plan rechtstreeks een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer 30-45 minuten in via Calendly, waarin we jouw situatie en hulpvraag bespreken. Als je daarna start met coaching, zijn de kosten EUR 87,50 (incl BTW) per uur. Je kunt kiezen voor:

 • Losse sessies van 1,5 uur. Na elke sessie kunnen we samen bepalen of er wordt doorgegaan.
 • Een coachtraject van 3 gesprekken van 1,5 uur voor EUR 379,- (incl BTW). Dit traject kan uitgebreid worden met losse sessies of nogmaals 3 sessies
 • Een coachtraject van 6 gesprekken van 1,5 uur voor EUR 739,- (incl BTW). Dit traject kan uitgebreid worden met 1 of 2 losse sessies.

Betalen in termijnen is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

Locatie

Je bent van harte welkom in mijn praktijkruimte aan huis, Lanuariusweg 15 in De Meern (Utrecht). Je kunt hier gratis parkeren in de wijk. Kom je met het OV, dan stap je uit bij halte De Balije of De Meern Zuid. Vanaf hier is het ongeveer 9-10 min lopen naar de praktijk. 

Wanneer het beter uitkomt, bijvoorbeeld als je net bevallen bent, kan ik ook bij je thuis komen. Als ik verder dan 10 km moet reizen naar je huis vanaf De Meern, worden er reiskosten berekend; €0,35 per km buiten een straal van 10 km vanaf De Meern. 

Het is ook mogelijk om online af te spreken via Zoom of om tijdens een coachsessie de natuur in te gaan (bijvoorbeeld het Maximapark). Er is veel mogelijk, maar wat voelt voor jou goed? Dat is het belangrijkste.

Vergoedingen

 • Coaching na de bevalling wordt door zorgverzekeraars helaas vaak niet vergoed. Je kunt altijd bij je eigen zorgverzekering navragen wat de mogelijkheden zijn.
 • Als jij niet goed in je vel zit, heeft dit ook invloed op jouw werkvermogen. Wellicht is jouw werkgever bereid om coaching te vergoeden in het kader van vitaliteit van de medewerkers. Check bij je werkgever of hier mogelijkheden voor zijn.

Voorwaarden

Lees hier de  algemene voorwaarden.

Ben je er klaar voor? Wil je jouw momflow (her)vinden?

Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken!

Ervaringen

Een aantal reacties van moeders, die een mama coachtraject bij Momflow gevolgd hebben:

Sabine heeft mij in het coachtraject enorm geholpen met het verwerken van mijn bevallingsverhaal. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in familiebanden en tools om voor mijzelf rust te creëren.  Ze weet de juiste vragen te stellen zodat je je kan openstellen en tot de kern komt. Sabine is erg fijn in de omgang en kan je goed op je gemak stellen.

Marieke, moeder van 2 zoons

De stap zetten om naar een coach te gaan moet je even nemen. Maar als je die eenmaal gezet hebt valt er al een last van je schouders af. Mijn zoontje is bijna 1 jaar en ik merkte dat ik het moeilijk vond om echt van hem te genieten. Ik had veel onrust in mijn lijf en vond mezelf soms helemaal geen goede moeder. Samen met Sabine ben ik aan de slag gegaan. Best spannend, want ik ben helemaal niet zo’n prater en houd dingen liever voor mezelf. Wie ben ik nou eigenlijk, wat vind ik belangrijk, waar word ik gelukkig van en waar wil ik graag naar toe. Fijn om eens hardop uit te spreken en samen met Sabine over te sparren. In 3 sessies merk ik verandering bij mezelf. Ik kan echt meer genieten van mijn zoontje en heb mijn emoties beter onder controle. Waar het precies door komt, daar kan ik mijn vinger niet op leggen, maar de coachsessies waren in ieder geval een belangrijke stap in de goede richting.

Evelien, moeder van een baby

Sabine biedt een luisterend oor, maar gaat ook doelgericht met je aan de slag. Ze kan goed invoelen en is creatief in het aandragen van oefeningen die tot interessante inzichten leiden. Ook helpt ze je deze inzichten praktisch in te zetten, zodat je zelf er thuis mee verder kunt. Erg prettig!

M.S., moeder van een baby

Het coachtraject heeft mij veel inzichten gegeven en daarnaast ook begrip voor mezelf, als moeder maar ook als persoon zelf. Sabine heeft een intuïtieve coachaanpak waardoor we iedere sessie weer een andere passende en boeiende activiteit deden. Zo kwam ik vervolgens zelf tot de juiste inzichten, met af en toe hulp van een kritische vraag van Sabine. Ik voel me gehoord en begrepen en kan echt verder met alle inzichten en ervaringen die ik heb op gedaan. Ik zou een coachtraject bij Sabine dus zeker aanraden!”

Thara, moeder van een baby

Het is enorm prettig hoe verwelkomend je bent, rustig in je houding en open. Je geeft mij altijd het gevoel dat je mij vanuit pure oprechtheid wilt helpen en dat is echt heel erg fijn. Dit geeft een gevoel van veiligheid, en deze gave heeft lang niet iedereen, laat staan elke coach.

Diana, moeder van 3

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, geboortevoorbereiding op maat, bevalverwerking, de online cursus voorbereiden op de kraamtijd, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Contact met Sabine
Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl

Postadres
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern