In flow met je baby – online babycursus

In flow met je baby is een online audiocursus, die bestaat uit 9 meditaties, visualisatie-, affirmatie- en ontspanningsoefeningen. Voor een ontspannen en bewuste kraam- en babytijd!

Rollercoaster aan emoties

Met de geboorte van een baby wordt ook een moeder geboren. Na de geboorte komen veel kersverse moeders in een rollercoaster van heftige emoties – van onvoorwaardelijke liefde en verwondering tot angst en onzekerheid – en vele veranderingen bij je baby, jezelf en hoe je dagelijks leven eruit ziet terecht. 

Het kan knap lastig zijn om temidden van die rollercoaster rit te voelen wat er allemaal met je gebeurt, gebeurd is, en wat je zelf nodig hebt. Je bent zo gefocust op je baby en wat je baby nodig heeft, dat je jezelf soms bijna vergeet. Wanneer de kraamverzorgster jullie huis verlaat, is het soms al lastig genoeg om überhaupt te douchen of 3 maaltijden per dag te eten! Er gaat véél meer tijd naar zorgen voor de baby dan naar zorgen voor jezelf.

Naast zorg, zoals voldoende voeding, schone luiers, warme badjes en gewiegd worden als het niet slapen kan, heeft je baby behoefte aan jouw liefde, wil het zich kunnen binden aan mama (en papa) en voelen dat het altijd veilig is. Dat is heel belangrijk voor een baby om zich te kunnen ontspannen. 

In flow komen met je baby!

Om die veilige haven te zijn, waar je baby zich aan kan hechten en kan vertrouwen op je onvoorwaardelijke liefde, is het belangrijk dat je je baby goed leert kennen, dat je leert aanvoelen wat je baby nodig heeft en daarop in durft te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je heel goed voor jezelf zorgt – want uit een lege fles kun je niks schenken – en dus ook leert aanvoelen wat jíj nodig hebt. En dat je leert te vertrouwen op jezelf als moeder en op je moederlijke intuïtie.

In flow met je baby - babymassage

Dan kun je langzaamaan, stap voor stap, steeds meer in flow komen met je baby!

In flow met je baby zijn betekent voor mij dat het moeder-zijn een groot deel van de tijd als vanzelf lijkt te gaan. Je denkt niet continu na over wát je moet doen en hóe je het moet doen, maar je reageert op je baby vanuit intuïtie en vertrouwen. Je kunt genieten van het contact met je baby, het geeft je een gevoel van plezier en geluk. Je voelt dat je meebeweegt met de ontwikkeling van je baby en je geeft je over aan en deint lekker mee op deze continue stroom van verandering.

Sabine Stroeken-Visser

HypnoBirthing docent en Intuïtief coach, eigenaar Momflow

De online babycursus helpt je om

 • Je zeker van jezelf te voelen in de kraamtijd en de periode daarna
 • Jezelf te ontspannen
 • Goed voor jezelf te zorgen
 • Te leren hoe je kunt intunen bij jezelf, zodat je weet wat jíj nodig hebt
 • Nieuwe balans te vinden in je leven als mama
 • Op je intuïtie te leren vertrouwen
 • In flow te komen met je baby 
 • Optimaal te kunnen genieten van de babytijd

Zodat zowel jij als je baby de babytijd zo ontspannen en blij mogelijk kunnen beleven!

Inhoud van de cursus

 

In flow met je baby is een online babycursus van Momflow Academy, die bestaat uit 9 mp3’s met meditaties, visualisaties, positieve affirmaties en ontspanningsoefeningen met toelichting, die allemaal speciaal zijn ontworpen voor een ontspannen kraam- en babytijd.

Elke mp3 richt zich op een specifiek doel of moment, zodat er altijd een oefening is die past bij wat je op dat moment nodig hebt. Je krijgt onbeperkt toegang tot 9 audio lessen:

 1. Meditatie voor de kraamweken – deze kun je gratis luisteren!
 2. Ontspanningsoefening voor borstvoeding
 3. Meditatie voor spoedig herstel van je lichaam
 4. Loopmeditatie
 5. Positieve affirmaties voor moeders van een baby
 6. Slaap lekker visualisatie
 7. Ontspannen tijdens het kolven
 8. Verbinden met je moedergevoel
 9. BONUS: Ontspanningsoefening voor vaders

Elke les bestaat uit een opgenomen audiobestand van, ongeveer 5 tot maximaal 15 minuten, met een meditatie, visualisatie, positieve affirmaties of een ontspanningsoefening met daarbij een toelichting, zodat je weet wat het doel is van de opname en of die geschikt is voor jouw situatie en/of moment.

Sabine met baby op haar schouder

De voordelen van in flow zijn met je baby:

 • Je zorgt goed voor jezelf, zodat je goed voor je baby kunt zorgen
 • Je geeft jezelf gemakkelijker de tijd om te ontdekken hoe je baby in elkaar zit
 • Je bouwt een hechte band op met je baby
 • Je bent zoveel mogelijk ontspannen en ‘in het moment’
 • Je hebt vertrouwen in jezelf als moeder, ook als het even minder goed lijkt te gaan
 • Je durft veel beter te vertrouwen op je moederlijke intuïtie 
 • Je vindt makkelijker een nieuwe balans in je veranderde leven
 • Je geniet van het moeder zijn

Wil jij dit ook ervaren in het contact met je baby?

De inhoud van de cursus groeit met je belevingswereld mee

 

Tijdens de kraamperiode

De eerste weken van het moederschap zijn de eerste 3 mp3’s vaak het prettigst om af te wisselen. Ze focussen sterk op de binnenwereld van de moeder. Ze helpen je om te ontspannen, om even stil te staan bij de veranderingen die er zijn gekomen sinds de baby geboren is, bij het opstarten van de borstvoeding en bij bewust stilstaan bij wat je lichaam heeft volbracht en hoe het nu, na de geboorte mag herstellen daarvan. 

Het vierde trimester

De periode daarná, het tweede deel van het zogenoemde ‘vierde trimester’, krijgen jonge moeders vaak steeds meer te maken met de buitenwereld. Je gaat tijdens je verlof vaker en/of verder op pad met je baby in de wandelwagen of draagdoek, je ontvangt vaak steeds meer (ongevraagde) adviezen die je onzeker kunnen maken, en hoe meer weken er verstrijken, hoe meer je gaat voelen dat de nachten onderbroken zijn. Daarom zijn de lessen 4 tot en met 6 heel erg fijn voor deze periode. Ze helpen je om je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten en om snel in een diepe slaap te vallen, zodat de uren slaap die je hebt kwalitatief zijn.

Ná de eerste 3 maanden

De laatste 2 lessen passen meestal het beste bij je belevingswereld vanaf dat je baby een maand of 3 is. Hoewel dat soms ook al veel eerder is. Wanneer het einde van het bevalverlof in zicht komt, wordt kolven vaak ‘een ding’ en dan is het prettig als dat een fijne, ontspannende bezigheid kan zijn. Tot slot, een oefening om je te verbinden met je moedergevoel. In deze les leer je gaandeweg steeds beter je moedergevoel te herkennen en er ook op te vertrouwen. 

Voor vaders

En dan is er natuurlijk nog als bonus de ontspanningsoefening voor vaders. Mannen gaan anders om met de komst van een baby dan vrouwen. De focus ligt de eerste maanden heel sterk op moeder en baby, waardoor het erg prettig kan zijn voor vaders om ook eens bewust stil te staan bij hun rol. En natuurlijk is het ook voor papa’s aanpoten die eerste maanden, verandert er ook voor hen veel en kunnen ze een stukje ontspanning en opladen goed gebruiken.

Je hoeft alleen maar te luisteren, that’s all

Er is géén aanvullend huiswerk, er is géén werkboek, geen test die je hoeft te doen. Het enige dat je hoeft te doen als je door middel van deze online babycursus wilt leren om in flow te komen met je baby, is dat je het jezelf gunt om regelmatig relaxmomentjes van 5 tot 15 minuutjes te pakken voor jezelf waarin je één van de audio opnames luistert. Hoe vaker en hoe meer verschillende oefeningen je doet (door te luisteren), hoe groter het effect zal zijn en hoe eerder je daar iets van gaat merken. 

Tip!

Als je je ontwikkeling verder wil ondersteunen, kan ik je aanraden om regelmatig wat op te schrijven over hoe je je voelt, wat je al hebt geleerd over wat wel en niet werkt voor je baby en wat je (nog) moeilijk vindt in je nieuwe leven als moeder. Schrijven is een vorm van reflectie, die je helpt om jezelf bewust te worden van wat er bij je van binnen speelt. Dit hoeft niet élke dag en het hoeven ook echt geen lappen tekst te zijn. Je kunt jezelf een beetje verwennen door er een mooi notitieboekje voor te kopen.

Ervaringen

Een aantal reacties van cursisten op de audio opnames van In flow met je baby:

Ik heb de audio opnamen geluisterd en vind ze echt heel prettig. De positieve affirmaties zijn erg empowerend. De oefening waar je naar je moeder gevoel gaat vind ik ook erg prettig, het helpt om echt even stil te staan bij wat je als moeder belangrijk vindt en voelt. De loopmeditatie is ideaal voor als je achter de kinderwagen loopt, ik werd er helemaal zen van.

Astrid uit Utrecht

Dankjewel voor de oefening tijdens de kraamweken. We hebben hem net even met zijn drieën gedaan en de ontspanning was heel prettig. Ik merk dat ik ontspannen en rusten momenteel best lastig vind, omdat ik vooral de hele dag met de baby bezig wil zijn en mijn hoofd continu aan staat. De oefening hielp me goed even te aarden.

Anouk uit Oudewater

Ben je er klaar voor? Wil je in flow komen met je baby?

De eerste meditatie kun je gratis luisteren om het uit te proberen!

Voor wie is de cursus 'In flow met je baby'?

Door de mp3’s regelmatig te luisteren, kan iedereen tot meer ontspanning, zelfbewustzijn en vertrouwen in het moederschap komen. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie, HypnoBirthing, mindfulness of yoga om mee te doen. Wanneer je je ervoor open stelt, is de cursus dus voor alle moeders van een baby geschikt.

Hoe eerder na de geboorte van je baby je begint met de online cursus, hoe meer profijt je ervan kunt hebben. De meeste lessen zijn nog gedurende het hele babyjaar – en zelfs ook daarna nog – heel erg prettig, ontspannend en relevant om naar te luisteren. 

Deze babycursus is voor alle jonge moeders die:

 • Zichzelf soms voorbij lopen in het moederschap
 • Meer vertrouwen zouden willen hebben in zichzelf als moeder
 • Meer ontspannings- of me-time momentjes zouden willen hebben
 • Waarbij de kraam- of babytijd niet altijd ‘makkelijk’ en ‘puur genieten’ is 
 • Die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om beter in contact te komen met de behoeftes van hun baby én van zichzelf

Wanneer starten

Je bepaalt natuurlijk zelf wanneer je begint met de online audiocursus. De ideale periode om te starten is net na de geboorte. De eerste 3 audiolessen van de cursus (dit zijn meditaties voor de kraamtijd, voor borstvoeding en voor spoedig herstel van je lichaam) zijn al relevant om gedurende de kraamweken te luisteren.

Ook de periode daarná kunnen ze nog erg prettig en gunstig zijn om naar te luisteren, dus het is absoluut niet erg als je pas na 2, 3 of meer maanden na de geboorte begint.

De overige oefeningen zijn eigenlijk gedurende het hele babyjaar, en soms ook nog daarná, goed en passend om te beluisteren.

Kosten

Je betaalt eenmalig € 19,95 voor onbeperkte toegang tot alle audiolessen van In flow met je baby. 

De prijs is inclusief:

 • Onbeperkt toegang tot alle 9 audio opnames
 • Begeleiding bij het gebruik van de oefeningen (via e-mail)
 • Mogelijkheid tot downloaden van de mp3’s (op je laptop)
 • Bonus opname voor papa, want ook papa’s kunnen wel wat ontspanning gebruiken in het babyjaar!
baby

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden over de online audiocursus In flow met je baby van Momflow AcademyHeb je nog andere vragen? Neem dan even contact met me op.

Moet ik ervaring hebben met meditatie?

Nee hoor, dat hoeft zeker niet. Ook als je nog geen ervaring hebt met mediteren of met ontspanningsoefeningen zijn de audio bestanden erg toegankelijk om naar te luisteren. 

Je wordt tijdens alle oefeningen begeleid door mijn stem die instructies geeft en dat maakt het gemakkelijk om mee te doen. Soms is er ook muziek op de achtergrond. Je hoeft er voordat je start dus nog niks voor te ‘kunnen’. Gewoon meedoen, luisteren en jezelf open stellen is voldoende.

Hoe kan ik toegang krijgen?

Je krijgt toegang tot de online babycursus In flow met je baby door te gaan naar Momflow Academy. Je kunt op deze pagina meer informatie lezen en alle cursus onderdelen zien. 

Wil je meteen starten, ga dan naar de productpagina om de online cursus toe te voegen aan je winkelmand en af te rekenen.

Nadat je hebt betaald met iDeal, PayPal of creditcard krijg je een e-mail met je inloggegevens. Daarna kun je meteen beginnen! 

Wat kost het en hoe kan ik betalen?

Je krijgt onbeperkt toegang tot de 9 audio bestanden van de online babycursus In flow met je baby voor slechts EUR 19,95! Je betaalt gemakkelijk online via iDeal, PayPal of creditcard via een beveiligde verbinding.

Als ik me aanmeld, hoe lang hou ik dan toegang tot de cursus?

Onbeperkt! Dus je kunt alle audio opnames zo vaak luisteren als je maar fijn vindt. Ook nog ná het eerste babyjaar. Prettig als je bijvoorbeeld na een poosje opnieuw een baby krijgt of als je bepaalde oefeningen gewoonweg zo fijn vindt dat je ze langer dan een jaar wilt gebruiken wink

Kan ik de mp3’s ook downloaden?

Als je inlogt op Momflow Academy kun je de mp3 bestanden gemakkelijk streamen, zo vaak je maar wilt. Als je echter even geen wifi hebt, of als je niet telkens wilt inloggen, kan het handig zijn om de bestanden te downloaden.

Dit kan op een desktop of laptop het gemakkelijkst. Ga naar de gele button Mp3 downloaden die onderaan elke lespagina staat. Klik erop en er opent zich een zwarte pagina met in het midden de audio player. Ga vervolgens met je muis naar de rechterkant van de player waar 3 puntjes boven elkaar staan om de mp3 te downloaden naar je computer.

Het is helaas niet toegestaan om de mp3’s te delen met anderen. Maar je kunt de cursus natuurlijk wel cadeau doen aan andere jonge moeders! 

Hoe merk ik of de lessen effect hebben?

Wanneer je begint te merken dat je je ontspannen en prettig voelt wanneer je de mp3’s luistert, ben je al heel goed op weg. Je kunt nog meer effect merken wanneer je ook ná het luisteren van de audiolessen, dus tussen luistermomenten door, steeds vaker ontspannen en vol zelfvertrouwen bent.

Een ander effect dat je kunt opmerken bij jezelf is dat je je meer bewust wordt van je eigen gedachten en gevoelens, zonder er meteen door meegesleept te worden. En dat je rustiger en kalmer blijft als je baby huilt, omdat hij of zij iets duidelijk wil maken, of als het dagritme bijvoorbeeld heel anders loopt dan anders.

Bewust of onbewust ga je waarschijnlijk steeds meer op je intuïtie vertrouwen, waardoor je zou kunnen gaan merken dat je minder last hebt van piekeren en gevoelens van onzekerheid.

Het effect van het luisteren naar de audio bestanden kan heel persoonlijk en voor iedereen weer anders zijn. 

Welke resultaten kan ik verwachten?

Welke resultaten, en in welke mate, jij gaat ervaren door het volgen van de online babycursus is natuurlijk van veel dingen afhankelijk. Hoe vaak je luistert, welke lessen je volgt, maar ook in hoeverre er nog andere dingen spelen, zoals hoeveel hulp je ervaart in je directe omgeving en hoe je gezondheid is.

De resultaten waar je naar mag streven, door het volgen van de cursus, zijn:

 • Je zorgt goed voor jezelf, zodat je goed voor je baby kunt zorgen
 • Je geeft jezelf gemakkelijker de tijd om te ontdekken hoe je baby in elkaar zit
 • Je bouwt een hechte band op met je baby
 • Je bent zoveel mogelijk ontspannen en ‘in het moment’
 • Je hebt vertrouwen in jezelf als moeder, ook als het even minder goed lijkt te gaan
 • Je durft veel beter te vertrouwen op je moederlijke intuïtie 
 • Je vindt makkelijker een nieuwe balans in je veranderde leven
 • Je geniet van het moeder zijn

Sabine over In flow met je baby


“Toen ikzelf net een baby had, merkte ik dat al mijn aandacht opgeslokt werd door mijn baby. Ik dacht dat ik continu paraat moest staan; om voeding te geven, boertjes en krampjes weg te kloppen en om te masseren, speentjes aan te bieden, te wiegen, te zingen. Noem maar op. Ik gaf mijn baby met moeite uit handen en ik googelde me een ongeluk bij elke nieuwe situatie die ontstond. Daardoor stond ik ook continu ‘aan’. Ik heb gelukkig twee keer een hele goede slaper gebaard, maar alsnog, de vermoeidheid en onzekerheid of je het goed doet die eerste periode waren af en toe echt heftig. 

Tijdens mijn zwangerschappen was ik heel bewust bezig met goed voor mezelf zorgen, voelen wat ik nodig had, niet over mijn grenzen heen gaan. Maar daarná was dat ineens veel moeilijker. Ik dacht ook eigenlijk dat het vooral belangrijk was dat ik goed voor mijn baby zorgde. Maar ik heb daar echt mijn lessen in geleerd. Als je in volle stress probeert een baby te sussen, lukt dat echt niet hoor. Baby’s voelen precies aan hoe jij je voelt, dus als je ontspanning en rust kan overbrengen, is dat heel fijn voor een verdrietige, gefrustreerde of boze baby.

Ik miste in de babytijd de rustmomentjes voor mezelf, die tijdens de zwangerschappen zo vanzelfsprekend waren. Ik vond het heel moeilijk om mezelf dat te gunnen en ik had ook niet echt een idee bij wat ik precies nodig had. Anders dan slaap 🙂 

Pas achteraf, toen ik een paar fases verder was als moeder en mezelf begonnen te ontwikkelen als HypnoBirthing docent en Intuïtief coach, kon ik ontrafelen wat ik nodig had gehad om mezelf sneller te ontwikkelen tot een zelfbewuste moeder vol zelfvertrouwen en in flow met haar baby

Ik gun het alle moeders om al tijdens de kraam- en babytijd een aantal lessen te leren, die voor mij pas véél later kwamen. Zoals me-time en ontspanmomentjes pakken, in het moment zijn – in plaats van in je hoofd en bij wat er nog gaat komen – en vertrouwen op je intuïtie.  

Zodat je volop van de babytijd kunt genieten en ontspannen en blij kunt zijn. Dat is dan ook precies de reden dat ik deze cursus heb gemaakt. Ik hoop dat ik er veel moeders en baby’s mee in flow met elkaar kan helpen komen!”

Sabine-met-dochter
Pasgeboren baby badbevalling

Na de geboorte – sessie

Spreekt een losse coachsessie je meer aan? De Na de geboorte-sessie is voor jou als je recent een kindje gekregen hebt en je merkt dat je het fijn zou vinden om op emotioneel niveau na te praten over je zwangerschap, de geboorte en/of jouw ervaringen tot nu toe als moeder.

mamacoaching

Mamacoaching

Iedere moeder heeft soms periodes in het moederschap dat je een extra steuntje in de rug kunt gebruiken. Door middel van individuele (online) mamacoaching kunnen we helemaal inzoomen op jouw situatie en jouw persoonlijkheid. Samen vinden we de weg naar meer rust en balans. 

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, geboortevoorbereiding op maat, bevalverwerking, de online cursus voorbereiden op de kraamtijd, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Contact met Sabine
Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl

Postadres
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern