“Mijn droom is om ook andere moeders te helpen met ontspannen, zodat ze kunnen genieten van het (aanstaande) moederschap”

– Sabine Stroeken-Visser

Ik ben Sabine

Ik ben HypnoBirthing docent en zwangerschaps- en mamacoach. Door middel van individuele begeleiding, online- en groepscursussen help ik zwangere vrouwen, hun partners en moeders van jonge kinderen om te ontspannen en te genieten van het (aanstaande) ouderschap.

Toen ik ontdekte dat ik zwanger was van mijn oudste kind, zat ik in een hele drukke periode. Ik had net een nieuwe functie, we waren op huizenjacht en stonden op het punt ons appartement in Amsterdam in de verkoop te zetten. Goede timing zou je zeggen, maar het gaf onze verhuisplannen ook een hele stevige deadline. We stapten de rollercoaster in en hoogzwanger trok ik in ons nieuwe gezinshuis in De Meern.

 

Ontspannen bevallen met HypnoBirthing, maar daarna?

Ik deed al sinds ik 14 weken zwanger was aan zwangerschapsyoga om te bewegen. Hoewel ik dat heel fijn vond (en overigens een supergoede combi met HypnoBirthing!), voelde het niet als voldoende voorbereiding om alleen daarmee de bevalling in te gaan. Ik was door de verhuizing in een hele hoge versnelling gaan leven en wilde me heel bewust gaan voorbereiden op de bevalling. Zo kwam ik terecht bij HypnoBirthing. Wat was het fijn om met de audiobestanden te ontspannen en om op een positieve manier, samen met mijn man, toe te leven naar het moment waarop we ouders zouden worden. Het werd een hele mooie bevalling, met veel vertrouwen en innerlijke kracht. Dus tijdens de zwangerschap van ons tweede kind gebruikten we weer de HypnoBirthing technieken om ons voor te bereiden. Deze bevalling was nog mooier, sneller en kalmer dan de eerste. Prachtig om op terug te kijken! 

Maar na beide bevallingen miste ik eigenlijk wel de ontspanning die uitging van het dagelijkse HypnoBirthing oefenmoment. Juist als moeder van een baby, kun je het idee hebben totaal geen tijd meer te hebben om te ontspannen. Je slaapt (meestal minder dan je gewend was) en je zorgt voor je baby. Toen werd eigenlijk het eerste zaadje geplant voor Momflow, maar dat wist ik toen nog niet.
 

Mijn batterij was leeg…

Ik ging gewoon door met zorgen voor de kinderen, werken, huishouden, alle ballen hoog houden. En dat ging prima totdat ik, ongeveer een half jaar nadat ik na de geboorte van mijn tweede kind weer was gaan werken, moest concluderen dat mijn batterij helemaal leeg was. Ik gaf structureel al mijn energie aan werk (waar ik eigenlijk geen energie meer van terug kreeg), de kinderen, het huishouden, alles dat ‘moest’ gebeuren. Maar ik hield nauwelijks energie over voor wat ik zélf wilde, om mezelf echt te ontspannen en zo mijn batterij weer op te kunnen laden. Met mijn hoge verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef koos ik continu voor iets of iemand anders en niet voor mezelf. Daardoor had ik continu het gevoel dat ik nog van alles ‘moest’. Al die ballen hoog houden, maakte me erg gestresst. En daarvan werd ik niet gezelliger thuis. Ik kreeg een erg kort lontje en mijn peuter, die in die periode enorm de grenzen aan het opzoeken was, kon mij in een seconde inwendig laten exploderen. Ik werd een moeder die ik absoluut niet wilde zijn…

Als ik een burn out wilde voorkomen, moest ik het roer omgooien. Ander werk zoeken, waar ik wel energie van zou krijgen, leren om te ontspannen en om voor mezelf te kiezen. Maar hoe??
 

Leren luisteren naar mijn hart

Door te leren voelen. Want door heel veel vanuit mijn hoofd te leven, rationele beslissingen te nemen, was ik de verbinding met mijn hart, met mijn gevoel verloren. Daardoor nam ik geen tijd voor ontspanning (en wist ik ook niet hoe ik écht kon ontspannen, iets anders dan Netflixen :-)). Want mijn hoofd vond dat ik altijd nog wel iets ‘moest’ en zo ‘mocht’ ik dus eigenlijk niet ontspannen van mezelf. Omdat ik niet ontspande kwam ik steeds meer in mijn hoofd te zitten. Terwijl ik tijdens twee zwangerschappen en bevallingen had ervaren hoe krachtig een goede balans tussen lichaam en geest is en ik toen juist durfde te vertrouwen op mijn gevoel, raakte ik dat helaas weer kwijt. 

Maar je gevoel en je intuïtie zijn bijzonder krachtige raadgevers! Jonge kinderen staan er nog heel goed mee in contact. Ze voelen feilloos aan of ze iets wel of niet durven of willen en wanneer ze er dan wel aan toe zijn. Doordat we in onze cultuur vooral leren om te redeneren en te rationaliseren en niet zozeer hoe je moet ‘voelen’, leren we gaandeweg af om te luisteren naar je hart, je intuïtie. 

 

Het roer ging om!

Door dat weer opnieuw te leren, gooide ik inderdaad het roer om. Volgde ik een opleiding tot HypnoBirthing docent en tot coach en richtte ik mijn eigen onderneming op! Ik ontdekte hoe ik flow kan ervaren als moeder, door te leren wat ik nodig heb om een ontspannen moeder te zijn. Nu geniet ik weer volop van mijn leven en het moederschap!

En help ik zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om ook de weg naar hun gevoel te (her)vinden en hun ‘momflow’ te vinden. Om te vertrouwen op wat ze voelen en ernaar te handelen. Om ook de tijd te nemen om te ontspannen, ondanks alles wat je moet of wilt doen. Of je nu zwanger bent of een baby van een paar maanden hebt of aan het struggelen bent met balans houden tussen je carrière en het moeder zijn. 

Ik kan je helpen om jezelf goed aan te voelen, goed voor jezelf te zorgen, om rust en flow te ervaren en jezelf te ontspannen, zodat je optimaal kunt genieten van het leven en van het (aanstaande) moederschap! 

 

Liefs, Sabine

Ben je er klaar voor? Wil jij ook ontspannen bevallen of je momflow (her)vinden?

Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken!

zwanger

Zwanger

Zwanger? Gefeliciteerd! Ben je op zoek naar een zwangerschapscursus waarin je leert om diep te ontspannen en vanuit vertrouwen te bevallen, dan is een cursus HypnoBirthing misschien iets voor jou.
Voel je meer voor persoonlijke begeleiding en voorbereiding op de geboorte van je kindje? Momflow biedt ook Geboortevoorbereiding op maat en zwangerschapscoaching aan.

mama

Foto: Nicole Langen

Mama

Ben je moeder van een baby? Kijk dan eens naar In flow met je baby en naar een Na de geboorte-sessie.
Merk je als moeder dat je vaak het gevoel hebt dat je geleefd wordt? Dat je zoveel moet en zo weinig écht geniet van het moeder zijn? Mamacoaching kan je helpen meer inzicht te krijgen in wie je bent, wat je belangrijk vindt en om keuzes te maken die bij jou passen, voor meer flow en ontspanning in het moederschap.

Inspiratie

Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl

Postadres
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern