Als je geen fijne flow ervaart als je zwanger bent, hoef je daar niet alleen mee rond te lopen

Zwangerschapscoaching

De verwachting is vaak dat zwanger zijn een heerlijke periode is, waarin je je top voelt, geniet van alle veranderingen in je lijf en je trots bent op je groeiende buik. Maar al die veranderingen in je lijf en je leven, kunnen ook een negatieve impact op je hebben. Een kind krijgen is een emotionele gebeurtenis, die van alles naar boven kan laten komen waar je je daarvoor wellicht niet eens bewust van was. Misschien vind je het moeilijk om dat te bespreken in je eigen omgeving of heb je dat gedaan, maar merk je dat je vooral goedbedoelde adviezen krijgt, die jou eigenlijk net niet verder helpen? Dan kan zwangerschapscoaching jou helpen. 

Herken je dit?

Je bent zwanger en …

 • Je merkt dat je het soms moeilijk vindt om te vertellen dat je zwanger bent
 • Je geniet niet zoveel van het zwanger zijn als je gehoopt en verwacht had
 • Je piekert veel of bent angstig over de aanstaande bevalling 
 • Je vraagt je af of jij wel kan bieden wat jouw kindje straks nodig heeft
 • Een vorige zwangerschap werpt een donker licht op deze zwangerschap, bijvoorbeeld doordat je een miskraam, doodgeboorte of traumatische bevalling hebt meegemaakt

En wil je graag

 • Meer rust en ontspanning in je hoofd en je lijf ervaren?
 • Dat iemand echt naar je luistert en je zonder enig oordeel verder helpt?
 • Hulp bij het ordenen, begrijpen en accepteren van je gedachten en gevoelens?
 • Overleggen over oplossingen die je misschien zelf al wel bedacht hebt, maar waarvan je merkt dat iets je nog tegenhoudt?
 • Positieve en liefdevolle aandacht voor jou, jouw zwangerschap en jouw zorgen?

Dan kun je bij mij terecht voor individuele zwangerschapscoaching. 

Individuele zwangerschapscoaching

Zwangerschapscoaching is een vorm van individuele begeleiding tijdens je zwangerschap, die aanvullend (maar zeker niet vervangend) kan zijn op de begeleiding van je verloskundige of gynaecoloog. Er is extra veel tijd en ruimte voor het bespreekbaar maken van wat jij moeilijk vindt tijdens je zwangerschap en waar je ondersteuning bij zoekt.

Zwangerschapscoaching kan behulpzaam zijn wanneer je:

 • Erg onzeker of angstig bent voor de bevalling
 • Je last hebt somberheid en stress tijdens de zwangerschap en je niet kunt genieten van de zwangerschap
 • Je jezelf afvraagt of jij wel kan bieden wat jouw kindje straks nodig heeft
 • Graag individueel en op maat wilt voorbereiden op de geboorte van je kindje; waaronder het leren van ademhalingstechnieken, het nadenken over je geboorteplan, het onderzoeken van wat jou helpt om te ontspannen
 • Behoefte hebt aan extra mentale begeleiding tijdens een medisch georiënteerde zwangerschap

Je bent ook welkom voor coaching wanneer je:

 • Opnieuw zwanger bent na een miskraam, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking en dit je (extra) onzeker of angstig maakt
 • Behoefte hebt aan mentale begeleiding tijdens een vruchtbaarheidstraject of een onvervulde kinderwens hebt

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw situatie, wat je ervaart tijdens je zwangerschap en wat je graag zou willen veranderen. Ook maken we een inschatting van hoeveel coachingssessies en wat jij nodig hebt om jouw doel te bereiken. 

Je kunt zelf bepalen of je liever  face-to-face wilt afspreken of online via Zoom. Gedurende het coachingstraject, dat bestaat uit gesprekken en oefeningen die specifiek op jou en jouw situatie zijn afgestemd, kunnen we samen bekijken er toch meer of juist minder sessies gewenst zijn. Het is volledig maatwerk.

Kosten

Een coachtraject start altijd met een gratis en vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek van 30-45 minuten. Daarna zijn de kosten EUR 87,50 (incl BTW) per uur. Je kunt kiezen voor:

 • Losse sessies van 1,5 uur. Na elke sessie kunnen we samen bepalen of er wordt doorgegaan. 
 • Een coachtraject van 3 gesprekken van 1,5 uur voor EUR 379,- (incl BTW). Dit traject kan uitgebreid worden met losse sessies of nogmaals 3 sessies
 • Een coachtraject van 6 gesprekken van 1,5 uur voor EUR 739,- (incl BTW). Dit traject kan uitgebreid worden met 1 of 2 losse sessies.

Betalen in termijnen is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

Neem contact op of plan rechtstreeks een afspraak voor een kennismakingsgesprek in via Calendly.

Locatie

Je bent van harte welkom in mijn praktijkruimte aan huis, Lanuariusweg 15 in De Meern (Utrecht). Je kunt hier gratis parkeren in de wijk. Kom je met het OV, dan stap je uit bij halte De Balije of De Meern Zuid. Vanaf hier is het ongeveer 9-10 min lopen naar de praktijk. 

Wanneer het beter uitkomt, bijvoorbeeld omdat je door zwangerschapsklachten niet mobiel bent, kan ik ook bij je thuis komen. Als ik verder dan 10 km moet reizen naar je huis vanaf De Meern, worden er reiskosten berekend; €0,35 per km buiten een straal van 10 km vanaf De Meern. 

Het is ook mogelijk om online af te spreken via Zoom of om tijdens een coachsessie de natuur in te gaan (bijvoorbeeld het Maximapark). Er is veel mogelijk, maar wat voelt voor jou goed? Dat is het belangrijkste.

Vergoedingen

 • Soms kan een coachtraject als een soort individuele zwangerschapscursus gezien worden (dit hangt af van waar we mee aan de slag gaan). In dat geval kun je, afhankelijk van je zorgverzekering en je aanvullende verzekeringen, soms (een deel van) de kosten voor zwangerschapscoaching vergoed krijgen, onder de noemer ‘gezondheidscursussen rondom de bevalling’. Vraag dit na bij je eigen zorgverzekering.
 • Als jij niet goed in je vel zit, heeft dit ook invloed op jouw werkvermogen. Wellicht is jouw werkgever bereid om coaching te vergoeden in het kader van vitaliteit van de medewerkers. Check bij je werkgever of hier mogelijkheden voor zijn.

Voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.

Foto: Monique Brunt

Ben je er klaar voor? Wil je meer flow ervaren tijdens je zwangerschap?

Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken!
geboortevoorbereiding-op-maat

Geboortevoorbereiding op maat

Geboortevoorbereiding op maat is helemaal afgestemd op wat jij en je partner willen leren en oefenen om je optimaal voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. Uiteraard is het ook mogelijk om de geboortevoorbereiding zonder partner te volgen, het is immers helemaal op maat voor jou!

voorbereiden-op-de-kraamtijd-online-cursus

Voorbereiden op de kraamtijd

Na de bevalling begint het grote baby avontuur pas écht!
Na het volgen van de online cursus Voorbereiden op de kraamtijd weet je wat je kunt verwachten, maak je bewuste keuzes en begin je goed voorbereid aan de eerste weken met je baby.

Inspiratie

ademhalingsoefening op geboortebal

15 Geboortetools om te gebruiken tijdens je bevalling

zwangerschapsboeken

Inspiratiebronnen voor zwangerschap en geboorte

loslaten-voor-de-bevalling

Meditatie 'Angst en spanning loslaten voor de bevalling'

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, geboortevoorbereiding op maat, bevalverwerking, de online cursus voorbereiden op de kraamtijd, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Contact met Sabine
Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl

Postadres
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern