Deze begeleide meditatie heb ik speciaal ontwikkeld en opgenomen voor zwangere vrouwen, die tijdens de zwangerschap en in voorbereiding op de geboorte van hun kindje merken dat ze grote of kleine angsten hebben, waardoor ze niet volledig in vertrouwen de bevalling tegemoet gaan.

Omdat het veel fijner is om goed in je kracht (en dus vol vertrouwen) te zijn tijdens de geboorte, help ik je in deze meditatie om je meer bewust te worden van de zorgen, twijfels en angsten voor de bevalling, die bij jou een rol spelen. Vaak is dat datgene wat je heel graag níet wilt, maar wat wel vaak in je hoofd oppopt. Misschien ben je er in je hoofd zo druk mee, dat het zich ook uit in fysieke en/of emotionele spanningsklachten.

Ook is het mogelijk dat je je nog helemaal niet bewust bent van bepaalde angsten of zorgen, maar dat je lichaam je wel laat merken dat er ‘iets’ is. Je krijgt bijvoorbeeld last van hoofdpijn of buikpijn of je voelt je een beetje down.

Wanneer je je bewust bent geworden van wat je niet wilt, mag je alle fysieke, mentale en emotionele spanningen gaan loslaten om vervolgens te visualiseren wat jij wél wilt. Zodat je van angst naar vertrouwen kunt gaan.

Je kunt deze meditatie gerust meerdere keren doen, als je merkt dat je nog niet alles hebt los gelaten of als je nieuwe angsten of zorgen wilt loslaten. Je kunt hem zelfs nog tijdens de geboorte luisteren.

De meditatie is beschikbaar op Spotify en YouTube.

Misschien vind je dit ook interessant?

Inspiratie

ademhalingsoefening op geboortebal

15 Geboortetools om te gebruiken tijdens je bevalling

zwangerschapsboeken

Inspiratiebronnen voor zwangerschap en geboorte

loslaten-voor-de-bevalling

Meditatie 'Angst en spanning loslaten voor de bevalling'

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, geboortevoorbereiding op maat, bevalverwerking, de online cursus voorbereiden op de kraamtijd, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Contact met Sabine
Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl

Postadres
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern