Lees mee met dit mooie verslag van de voorbereiding op de geboorte van het eerste kindje van een koppel dat bij Momflow de groepscursus HypnoBirthing heeft gedaan.

Van voorkeur voor het ziekenhuis naar de bewuste keuze voor een thuisgeboorte, die uiteindelijk toch nog eindigde in het ziekenhuis. Vol vertrouwen, veel eigen keuzes gemaakt, mooi in eigen regie.

“De cursus bij Sabine heeft ons enorm geholpen in de voorbereiding op de geboorte van onze zoon. Toen ik net wist dat ik zwanger was, had ik in m’n hoofd dat ik sowieso in het ziekenhuis wilde bevallen. Daar heb je namelijk alles bij de hand mocht er iets misgaan. Het ziekenhuis was de meest veilige plek, vond ik.

Naarmate mijn zwangerschap vorderde en ik meer las over bevallen, podcasts luisterde en de lessen bij Sabine volgde, veranderde mijn mening. Aan het einde van de cursus vond ik dat thuis de beste plek is om je kind te krijgen. De cursus geeft je veel handvatten om na te denken over de keuzes die je allemaal hebt als zwangere. Want er zijn veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Dit maakte het voor mij ook makkelijker om onze voorkeuren te bespreken met mijn verloskundige. Want nee, je hoeft niet plat op je rug op een bed te liggen.

Door de cursus HB heb ik zoveel vertrouwen in mezelf, mijn lijf en mijn baby gekregen: wij kunnen dit. Mijn man en ik hadden ons goed voorbereid: we hebben de oefeningen uit de cursusmap gedaan, een playlist gemaakt voor tijdens de geboorte, verschillende houdingen geoefend, affirmaties door het hele huis opgehangen etc. Uiteindelijk hebben we hier tijdens de geboorte nauwelijks gebruik van gemaakt, omdat ik er op dat moment geen behoefte aan had. Maar het heeft me in de voorbereiding enorm geholpen. Ik had eigenlijk best wel zin in de geboorte! De mindset waarmee ik het geboorteproces inging, heeft ervoor gezorgd dat ik gefocust in mijn bubbel kon blijven, ook toen het even anders liep en we uiteindelijk toch in de laatste fase nog naar het ziekenhuis moesten en ik toch nog op mijn rug op een bed belandde.

Ondanks dat het einde anders liep dan gepland, heb ik 95% van de geboorte kunnen doen zoals ik dat wilde: thuis, zonder pijnbestrijding, mijn lijf volgen op de manieren die voor mij goed voelde op dat moment. Dat hoort namelijk ook bij HypnoBirthing: meebewegen met de wendingen die de geboorte neemt.”

Anoniem

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, geboortevoorbereiding op maat, bevalverwerking, de online cursus voorbereiden op de kraamtijd, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Contact met Sabine
Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl

Postadres
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern