Laatst ontving ik een heel mooi geboorteverhaal van een stel dat bij Momflow een groepscursus HypnoBirthing heeft gedaan. Dit zijn altijd mijn favoriete mailtjes! 💖 Ze maakten een razendsnelle thuisgeboorte mee, van hun eerste kindje nog wel. Waarbij Marleen, vol vertrouwen en gebruik makend van haar intuïtie, haar lichaam durfde te volgen. Met de steun en toeverlaat van haar partner Stef. Wát een krachtig en empowering geboorteverhaal. Dank voor het delen!

Lees je mee?

“Ondertussen is onze dochter al weer 3 maanden. Wat ben ik ongelofelijk blij dat ik de hypnobirthing cursus samen met Stef heb mogen doen. Ik heb mijn bevalling zo fijn ervaren en dacht constant aan jouw woorden. Kaken ontspannen, J ademhaling, blijven uitademen, je kent het wel 🙂 Ik zal je proberen uit te leggen hoe het ging:

Ik was om 11 uur in de avond nog een uurtje wandelen en bij thuiskomst naar bed gegaan waarbij mijn vliezen braken, gelukkig was het vruchtwater helder! Snel onder de douche de weeën opgevangen met de affimaties op de achtergrond. Stef liet ondertussen het bad vollopen (waar jouw affirmatieposter hing; ik beweeg mee met elke wending die de geboorte neemt). Ondertussen werden de weeën heel heftig en besloten we toch maar de verloskundige praktijk te bellen. Toen Stef ophing voelde ik dat onze dochter er snel uit wilde, en snel ook. Ik was dus al in de persfase. Gelukkig was de verloskundige net op tijd, ik had al 10 cm ontsluiting! De verloskundige wilde met mij communiceren omdat ik al zo ver in mijn bevalling was, dus besloot ze de affimaties af te zetten. Ondanks dit zat ik in mijn bubbel en kon ik nog steeds goed ontspannen. Ondertussen wist ik dat ik het bad niet meer ging halen dus besloot ik op de baarkruk te gaan zitten.

Ik mocht gaan “persen”. Ze wilde mij uitleggen hoe ik dit moest doen maar ik dacht ik doe gewoon lekker mijn eigen ding en probeer mij te focussen op de J ademhaling. Vervolgens probeerde ze subtiel te zeggen dat het op deze manier wel lang ging duren, terwijl ik mijn dochter heel goed voelde zakken via het geboortekanaal. Ze besloot ondertussen nog wat dingen in een andere kamer neer te leggen voor als de baby er dadelijk zal zijn. Ze had nog geen stap in de andere kamer gezet en haar hoofdje was al te zien! Ze stond er zelf helemaal van te kijken hoe dat kon. Een wee later was ze er helemaal uit en kon ik haar zelf aanpakken. Onze dochter is geboren! Daarna hebben we alle drie heerlijk genoten van het gouden uurtje.

Ondertussen was de kraamverzorgster ook gearriveerd. Zij en de verloskundige vertelden mij dat ze dit bijna nooit mee maken bij een eerste kindje. Mijn bevalling duurde 4 uur en dat zonder persen. Ik ben mega trots op Stef, hij wist heel goed wat hij moest doen en heeft mij door de bevalling heen gesleept als ik niet wist wat ik moest doen of verkeerd ademde. Ook heeft hij me tijdens de persdrang herinnerd aan de J ademhaling.

Ik ben zo mega blij dat ik deze tips en tricks van je heb mogen leren en dat ik vertrouwen had in mijn lichaam. Echt, het is elke euro waard en ik raad het iedereen aan.

Echt heel heel heel erg bedankt!!! Een dikke pluim voor jou!!!!! “

Marleen, Stef en ❤️❤️❤️

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, geboortevoorbereiding op maat, bevalverwerking, de online cursus voorbereiden op de kraamtijd, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Contact met Sabine
Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl

Postadres
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern