Corona maatregelen

Door Sabine | Laatste update: 17 januari 2022

In verband met de lockdown die 19 december is ingegaan geldt voor alle groepscursussen dat deze live online via Zoom zullen plaats vinden tot in ieder geval 25 januari, wanneer het kabinet opnieuw besluit of er meer mogelijk is.

Privécursussen aan huis en coaching kunnen ook tijdens de huidige Coronaregels fysiek op locatie plaats vinden. We houden ons dan wel aan alle basisregels die in Nederland gelden voor het tegengaan van verspreiding van het Corona virus, waaronder het houden van 1,5 meter afstand. 

Wanneer het weer mogelijk zal zijn om op locatie bij elkaar te komen voor de groepscursussen, is het van belang dat we ons houden aan een aantal regels om verantwoord samen te kunnen komen:

 

Algemene maatregelen

 • We begroeten elkaar mondeling en schudden geen handen.
 • We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Stellen die meedoen kunnen wel gewoon naast elkaar zitten.
 • Draag een mondkapje als je je door de ruimte beweegt. Wanneer je op je stoel zit, mag het mondkapje af.
 • Was of desinfecteer je handen vaak, sowieso bij binnenkomst.
 • Blijf thuis bij neusverkoudheid, hoesten, koorts en/of benauwdheid!* 
 • Als je toch een keer moet hoesten of niesen, doe dit in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om als je je neus moet snuiten en gooi deze daarna weg en was of desinfecteer je handen.

 

Extra genomen maatregelen groepscursussen op locatie

 • Frequente reiniging raakvlakken (deurknoppen, lichtschakelaars, kranen, koffieautomaat e.d.) en toiletruimte.
 • Er is desinfecterende handgel beschikbaar voor extra persoonlijke (hand)hygiëne.
 • Ivm hygiëne zijn er geen koekjes of andere snacks aanwezig. Je mag natuurlijk altijd wel iets te eten voor jezelf meenemen.
 • * Er zal tijdens elke les de mogelijkheid zijn om live online via Zoom mee te doen, wanneer je niet op locatie aanwezig kunt zijn, bijvoorbeeld vanwege verkoudheidsklachten. Wanneer je hier gebruik van wilt maken, moet je dit voor aanvang van de les doorgeven via sabine@momflow.nl of 06 2364 6740. De juiste Zoom link zal door de docent per e-mail gecommuniceerd worden. Bij twijfel; neem geen onnodige risico’s voor jezelf en anderen en contact de docent zonodig voor overleg.
 • Wanneer de docent zelf niet aanwezig kan zijn, bijvoorbeeld vanwege verkoudheidsklachten of quarantaine, zal de les voor iedereen live online via Zoom plaatsvinden of, wanneer ook dat niet mogelijk is vanwege de gezondheid van de docent, verplaatst worden. Je wordt hierover per e-mail of telefonisch geïnformeerd. Check voor de zekerheid altijd even je e-mail voordat je naar de cursusruimte vertrekt.


Mochten de richtlijnen (weer) zodanig streng worden dat we niet meer fysiek samen kunnen komen, dan zorg ik er ten alle tijde voor dat we de cursus of het coachtraject online kunnen voortzetten. 

Momflow volgt de landelijke richtlijnen, de richtlijnen van de HypnoBirthing Vereniging Nederland, de NRTO en de NOBCO. Indien deze veranderen, kan dit consequenties hebben voor de maatregelen die Momflow neemt. Dit zal dan zo snel mogelijk per e-mail gecommuniceerd worden aan cursisten en op de website momflow.nl geplaatst worden.

X